Pomarańcze w miodzie

Pomarańcze w miodzie
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przygotowanie:

Składniki:
6 pomarańczy
2 łyżki płynnego miodu
2 łyżki cukru
2 łyżki drobnych rodzynek
2 łyżki sherry lub rumu

Przygotowanie:
Pomarańcze obrać usuwając albedo. Miąższ wyciąć małym, ostrym nożem spomiędzy skórek, cząstki przełożyć do miski. Dodać miód, cukier, rodzynki i alkohol. Wymieszać. Chłodzić przynajmniej przez godzinę przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA