Pina colada à la panna cotta

Pina colada à la panna cotta
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do rondelka wlej śmietanę, mleko kokosowe i dodaj skórkę z limonki. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Do miseczki wlej sok z limonki, rum i ekstrakt wanilii, wymieszaj. Posyp żelatyną i zostaw na 1 - 2 minuty. Wyłącz gaz pod płynem. Przelej tężejącą żelatynę do płynu. Mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Przelej do 4 dużych kokilek. Schładzaj w lodówce, aż deser się zetnie. Co najmniej 4 godziny, ale najlepiej przez całą noc. Ostrożnie przesuń ostrym nożem dookoła każdej porcji i wyłóż ją na talerz deserowy. Dla lepszego efektu podawaj z plastrem smażonego ananasa na wierzchu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA