Pina colada à la panna cotta
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 120 ml śmietany 35%
- 1 puszka mleka kokosowego o pojemności 398 ml
- 2 łyżki brązowego cukru
- sok i skórka z 1 limonki
- 2 łyżki ciemnego rumu
- 1 łyżka ekstraktu wanilii
- 1 paczka żelatyny
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do rondelka wlej śmietanę, mleko kokosowe i dodaj skórkę z limonki. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Do miseczki wlej sok z limonki, rum i ekstrakt wanilii, wymieszaj. Posyp żelatyną i zostaw na 1 - 2 minuty. Wyłącz gaz pod płynem. Przelej tężejącą żelatynę do płynu. Mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Przelej do 4 dużych kokilek. Schładzaj w lodówce, aż deser się zetnie. Co najmniej 4 godziny, ale najlepiej przez całą noc. Ostrożnie przesuń ostrym nożem dookoła każdej porcji i wyłóż ją na talerz deserowy. Dla lepszego efektu podawaj z plastrem smażonego ananasa na wierzchu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W