Pieczony fenkuł
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:2 bulwy fenkułu, pokrojone na ćwiartki
3 łyżki oliwy (45 ml)
sól i pieprz
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy fenkuł. Doprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy, aż się zrumieni. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Podajemy do piersi kaczki z sosem z czerwonego wina na dyniowych gnocchi według przepisów Chucka. Możemy również podawać jako dodatek do grillowanej ryby, kurczaka i innych dań.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W