Pieczony fenkuł

Pieczony fenkuł
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Wolny dzień Chucka (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Składniki:
2 bulwy fenkułu, pokrojone na ćwiartki
3 łyżki oliwy (45 ml)
sól i pieprz

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy fenkuł. Doprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy, aż się zrumieni. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Podajemy do piersi kaczki z sosem z czerwonego wina na dyniowych gnocchi według przepisów Chucka. Możemy również podawać jako dodatek do grillowanej ryby, kurczaka i innych dań.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA