Pieczone pomidorki czereśniowe

Pieczone pomidorki czereśniowe
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 4 miarki pomidorków czereśniowych *
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pomidorki przekładamy na blachę do pieczenia. Dodajemy 3 ząbki czosnku. Całość skrapiamy trzema łyżkami oliwy z pierwszego tłoczenia. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury dwustu stopni Celsjusza przez 20 minut. I gotowe!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA