Para 2 - pierś z kaczki z puree z pietruszki i sosem rozmarynowym - dobieraniec
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: kuchnia polska z Adamem Chrząstowskim
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- pierś z kaczki
- 2 pietruszki
- serek mascarpone 1 duża łyżka
- ½ jabłka
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka miodu
- 2 szalotki
- 1 łyżka świeżego rozmarynu
- szklanka wina czerwonego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka cukru
- folia
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nacinamy skórkę kaczki i smażymy na zimnej patelni 10 - 12 min, żeby była półkrwista, posypujemy solą i pieprzem, następnie zawijamy w folię i odstawiamy na 5 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W