Para 1 - comber z jelenia z grzybami i kaszą gryczaną - dobieraniec
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: kuchnia polska z Adamem Chrząstowskim
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- comber z jelenia
- ½ szklanki kaszy gryczanej
- garść borowików mrożonych
- garść grzybów suszonych
- 1 marchewka
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka masła
- 1,5 szklanki wina czerwonego
- 2 szalotki
- 3 ząbki czosnku
- kilka gałązek rozmarynu
- olej roślinny
- tymianek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Drobno kroimy szalotki rumienimy na maśle dodajemy rozmrożone borowiki i podsmażamy 3 min, dodajemy wino, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę masła i łyżkę miodu, dusimy aż wino się zredukuje.
Comber kroimy na steki marynujemy w oleju + czosnek + rozmaryn + pieprz, następnie smażymy na oleju po 3 min z każdej strony. Suszone grzyby moczymy we wrzątku. Kaszę gryczaną smażymy na maśle i zalewamy wywarem z grzybów. Grzyby siekamy i dodajemy do kaszy, całość gotujemy 20 min.
Marchewkę obieramy i obierakiem kroimy w długie plastry, smażymy na łyżce masła z dodatkiem łyżki miodu + tymianek, sól i pieprz, żeby była al dente.
Comber kroimy na steki marynujemy w oleju + czosnek + rozmaryn + pieprz, następnie smażymy na oleju po 3 min z każdej strony. Suszone grzyby moczymy we wrzątku. Kaszę gryczaną smażymy na maśle i zalewamy wywarem z grzybów. Grzyby siekamy i dodajemy do kaszy, całość gotujemy 20 min.
Marchewkę obieramy i obierakiem kroimy w długie plastry, smażymy na łyżce masła z dodatkiem łyżki miodu + tymianek, sól i pieprz, żeby była al dente.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W