Miętowa limoniada

Miętowa limoniada
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Składniki:

  • 1½ szklanki cukru
  • 2½ szklanki wody
  • 1 pęczek świeżej mięty (około ¾ szklanki) i kilka listków do przybrania
  • 1 szklanka świeżego soku z limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj na średnim ogniu wodę z cukrem i miętą. Zdejmij naczynie z ognia, przecedź płyn i odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem wymieszaj syrop z sokiem z limonki i podawaj w szklankach z lodem, przybranych świeżą miętą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA