Marynowany ser
Oceń przepis:
Składniki:
- 15 dag sera swojskiego korycińskiego (młodego, do tygodnia)
- 5 pomidorków koktajlowych
- 2 małe ostre papryczki
- 2 ząbki czosnku
- 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- ½ łyżki ziaren kolendry
- 2 łyżki octu winnego
- ½ l dobrej oliwy lub oleju rzepakowego z zimnego tłoczenia
Marynowany ser II:
- 15 dag sera swojskiego korycińskiego (młodego, do tygodnia)
- 2 cytryny
- 2 małe ostre papryczki
- 2 ząbki czosnku
- 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- ½ łyżki ziaren kolendry
- ½ l dobrej oliwy lub oleju rzepakowego z zimnego tłoczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na dno włożyć połowę przypraw. Ser i warzywa pokroić w grube słupki na wysokość słoika i układać naprzemiennie, obtykając przyprawami. Pozostałe przyprawy dołożyć na koniec. Wlać ocet, zamknąć słoik, przewrócić kilkukrotnie, aby ocet zmoczył składniki. Zalać na końcu oliwą. Odstawić do lodówki na 7 dni. Podawać z pieczywem, dodawać do sałatek, oleju używać jako dresingu.
Przygotowanie marynowanego sera II:
Cytryny dobrze wyszorować, podzielić wzdłuż na ósemki. Ser pokroić w grube słupki. Paprykę przekroić na pół, pozostawiając ziarna. Czosnek przekroić wzdłuż. Na dno włożyć połowę przypraw i wkładać naprzemiennie ser, cytryny i paprykę. Pozostałe przyprawy dołożyć na koniec. Zalać oliwą. Odstawić na 7 dni. Podawać z pieczywem, dodawać do sałatek, oleju używać jako dresingu.
Przygotowanie marynowanego sera II:
Cytryny dobrze wyszorować, podzielić wzdłuż na ósemki. Ser pokroić w grube słupki. Paprykę przekroić na pół, pozostawiając ziarna. Czosnek przekroić wzdłuż. Na dno włożyć połowę przypraw i wkładać naprzemiennie ser, cytryny i paprykę. Pozostałe przyprawy dołożyć na koniec. Zalać oliwą. Odstawić na 7 dni. Podawać z pieczywem, dodawać do sałatek, oleju używać jako dresingu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W