Korzenne ciasto z jabłkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Przygotowanie:
Składniki:3 duże jabłka
250 gramów masła
2 szklanki cukru
2 jajka, lekko ubite widelcem
2 ½ szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki cynamonu
1 szklanka rodzynek
opcjonalnie ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 150 °C. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w ćwiartki, a potem na plasterki. W dużym rondlu rozpuścić masło, zgasić ogień, dodać jabłka, cukier i jajka. Wymieszać. Dodać mąkę, sodę, proszek, cynamon, rodzynki i orzechy. Wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej tortownicy. Piec godzinę i 20 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W