Gruszki z szafranem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 6 twardych gruszek
- szczypta szafranu
- 2 filiżanki cukru
- 2 strączki kardamonu
- kora cynamonowa
- 4 kulki ziela angielskiego
- anyż gwiazdkowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gruszko obrać zostawiając ogonek. Usunąć gniazda nasienne. Wszystkie składniki umieścić w rondelku. Wlać tyle wody, żeby gruszki były zakryte. Gotować do miękkości, a następnie ostudzić w syropie. Wyjąć gruszki i zredukować płyn, aż powstanie gęsty sos.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W