Gruszki z szafranem

Gruszki z szafranem
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 6 twardych gruszek
  • szczypta szafranu
  • 2 filiżanki cukru
  • 2 strączki kardamonu
  • kora cynamonowa
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • anyż gwiazdkowy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Gruszko obrać zostawiając ogonek. Usunąć gniazda nasienne. Wszystkie składniki umieścić w rondelku. Wlać tyle wody, żeby gruszki były zakryte. Gotować do miękkości, a następnie ostudzić w syropie. Wyjąć gruszki i zredukować płyn, aż powstanie gęsty sos.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA