Figi z jogurtem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 30)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Składniki:
4 świeże figi
łyżeczka oliwy, oleju słonecznikowego albo tłuszczu Omega
łyżka cukru palmowego
4 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka wody różanej
pół filiżanki zmielonych pistacji
łyżka zmielonego siemienia
4 gałązki mięty
Przygotowanie:
Cukier wysypać na talerz. Ułożyć na nim przekrojone figi i mocno docisnąć. Upiec je na grillu albo usmażyć na patelni na łyżeczce tłuszczu. Wymieszać jogurt z wodą różaną i zmielonymi pistacjami. Każdą figę przybrać jogurtem, posypać zmielonym siemieniem i przybrać gałązką mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W