Dukkah z orzechami i kminem
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Przygotowanie:
Składniki:1/2 szklanki orzechów laskowych
szklanka migdałów
2 łyżki ziaren kminu
1 łyżka ziaren kolendry
1 ½ łyżeczki ziaren kopru włoskiego
2 łyżeczki czarnego sezamu
sól
Przygotowanie:
Orzechy wysypać na blaszkę. Na drugą blaszkę wysypać migdały i przyprawy. Obie blaszki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. Orzechy wysypać na ściereczkę kuchenną i pocierając zdjąć skórkę. Następnie wszystkie składniki wsypać do robota kuchennego i zmiksować pulsacyjnie. Nie miksować w trybie ciągłym, aby nie powstało masło.
@Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W