Domowa masa solna

Domowa masa solna
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.31)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka soli
  • 1 łyżka winianu potasu
  • 2 szklanki wody
  • 1 kopiasta łyżka oleju roślinnego
  • barwniki spożywcze

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć wszystkie składniki, oprócz barwników, do rondla i postaw na średnim ogniu. Podgrzewaj, cały czas mieszając, aż powstanie jednorodna, bardzo gęsta masa. Zdejmij z ognia i podziel na 4 części. Do każdej z nich dodaj inny kolor barwnika. Załóż gumowe rękawice i wyrób każdy kawałek, aż będzie miał jednorodny kolor. Przechowuj w szczelnych pojemnikach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA