Domowa masa solna
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.31)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka soli
- 1 łyżka winianu potasu
- 2 szklanki wody
- 1 kopiasta łyżka oleju roślinnego
- barwniki spożywcze
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzuć wszystkie składniki, oprócz barwników, do rondla i postaw na średnim ogniu. Podgrzewaj, cały czas mieszając, aż powstanie jednorodna, bardzo gęsta masa. Zdejmij z ognia i podziel na 4 części. Do każdej z nich dodaj inny kolor barwnika. Załóż gumowe rękawice i wyrób każdy kawałek, aż będzie miał jednorodny kolor. Przechowuj w szczelnych pojemnikach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W