Deser słodki finish - Magdalena Serafin

Deser słodki finish - Magdalena Serafin
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przygotowanie:

prażynka czekoladowo - orzechowa

Mus z maracui:
sok z maracui
6 g żelatyny
100 ml śmietany 36%
5 łyżek cukru pudru

Żelka z marakui:
8 g żelatyny
sok z maracui
truskawki

Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć z pastą orzechową i prażynką. Do pierścienia cukierniczego wkładamy na spód przygotowaną prażynkę.

Mus z marakui:
Do miseczki wlewamy sok z maracui dodajemy żelatynę rozpuszczoną wcześniej w kąpieli wodnej i odcedzoną na gazie. Śmietanę ubijamy z cukrem. Wszystko delikatnie łączymy. Na prażynkę wykładamy mus z maracui, następnie poszatkowane truskawki, kolejną warstwę musu wykładamy az do konca foremki, to przeciągamy decor żelem.

Żelka z marakui:
Zelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy sok z maracui i jak zastygnie wycinamy prostokącik, który układamy obok naszego deseru.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA