Deser słodki finish - Magdalena Serafin
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
prażynka czekoladowo - orzechowaMus z maracui:
sok z maracui
6 g żelatyny
100 ml śmietany 36%
5 łyżek cukru pudru
Żelka z marakui:
8 g żelatyny
sok z maracui
truskawki
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć z pastą orzechową i prażynką. Do pierścienia cukierniczego wkładamy na spód przygotowaną prażynkę.
Mus z marakui:
Do miseczki wlewamy sok z maracui dodajemy żelatynę rozpuszczoną wcześniej w kąpieli wodnej i odcedzoną na gazie. Śmietanę ubijamy z cukrem. Wszystko delikatnie łączymy. Na prażynkę wykładamy mus z maracui, następnie poszatkowane truskawki, kolejną warstwę musu wykładamy az do konca foremki, to przeciągamy decor żelem.
Żelka z marakui:
Zelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy sok z maracui i jak zastygnie wycinamy prostokącik, który układamy obok naszego deseru.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W