Czipsy z jarmużu
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
Składniki:
- 4 liście jarmużu
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki
- 1/4 łyżeczki wędzonej papryki
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
- szczypta soli i pieprzu
- 2 łyżki oleju roślinnego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Jarmuż oczyścić, wykroić grube łodygi i pokroić na małe kawałki. Natrzeć olejem wraz z przyprawami i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wsunąć do gorącego piekarnika i piec przez 5 - 7 minut. Zjeść od razu lub podać z zupą.
Wsunąć do gorącego piekarnika i piec przez 5 - 7 minut. Zjeść od razu lub podać z zupą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W