Chrupiąca cebula
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Chrupiąca cebula z przyprawą pięć smaków:
2 słodkie cebule, obrane i pokrojone w cienkie plastry
olej roślinny do smażenia
¼ - ½ szklanki mąki kukurydzianej
przyprawa „Pięć smaków”
sól
Chrupiąca cebula z przyprawą pięć smaków:
Zanurz cebulę na 10 minut w zimnej wodzie. W dużym garnku rozgrzej olej do temperatury 180°C.
Na tacce ułóż papierowe ręczniki. Odcedź cebulę i osusz ręcznikiem. Zanurz cebulę w mące kukurydzianej i smaż partiami. Zamieszaj, żeby plastry cebuli nie sklejały się. Wyjmij cebule, ułóż na tacy. Cebula będzie jeszcze brązowieć. Dopraw solą i przyprawą pięć smaków.
Opracowano na podstawie programu \"Nuta egzotyki na co dzień\".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W