Burgery z łososia

Burgery z łososia
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.49)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 225 g filetu z łososia bez skóry
  • pokrojonego w kostkę
  • 2 łyżki tartego imbiru
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 szklanka liści kolendry
  • 3 łyżki oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż wszystkie składniki do malaksera i pulsacyjnie wymieszaj, ale nie miel na gładką masę. Podziel mieszaninę na dwie części i uformuj płaskie burgery. Wstaw na pół godziny do lodówki, żeby nieco stężały. Rozgrzej patelnię na dość dużym ogniu. Wlej oliwę, a kiedy będzie gorąca, usmaż burgery, aż będą złociste z każdej strony. Podawaj z kajzerką i dowolnymi dodatkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA