Burgery z łososia
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.49)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 225 g filetu z łososia bez skóry
- pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki tartego imbiru
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli
- 1 szklanka liści kolendry
- 3 łyżki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż wszystkie składniki do malaksera i pulsacyjnie wymieszaj, ale nie miel na gładką masę. Podziel mieszaninę na dwie części i uformuj płaskie burgery. Wstaw na pół godziny do lodówki, żeby nieco stężały. Rozgrzej patelnię na dość dużym ogniu. Wlej oliwę, a kiedy będzie gorąca, usmaż burgery, aż będą złociste z każdej strony. Podawaj z kajzerką i dowolnymi dodatkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W