Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
Jakubiak lokalnie 5
seria kulinarna, Polska, 2015, 12 x 25
To już piąta odsłona jednego z najbardziej ulubionych programów widzów Kuchni+. Tomek Jakubiak rusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Odwiedza różne miejsca, a w swojej kuchni inspiruje się napotkanymi produktami.
W nowej serii programu widzowie wraz z prowadzącym udadzą się w podróż w poszukiwaniu smaków -
tych mocno zakorzenionych w naszej kulturze kulinarnej, lecz nieco zapomnianych czy niedocenianych.
Tomek Jakubiak na nowo odkryje smakołyki z różnych regionów Polski, a zebrane inspiracje będą dla niego
doskonałym preludium kulinarnych kreacji. W piątej serii Tomek sprawdzi, co to jest pierekaczewnik, jak robi
się kiełbasę jałowcową oraz biały ser. Będzie także specjalny odcinek poświęcony Wielkanocy.
"Jakubiak lokalnie" to autorska produkcja Kuchni+ prowadzona przez Tomasza Jakubiaka. Program podąża
za światowymi trendami sztuki kulinarnej. Poszukiwanie lokalnych składników i potraw, które od lat
produkuje się i przyrządza w zależności od sezonu, jest obecnie popularne wśród najwybitniejszych szefów
kuchni.
Tomasz Jakubiak to kucharz i dziennikarz kulinarny. Szef restauracji "Gar Jakubiaka". Gotowaniem
zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym sarmatą XXI wieku.
O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z
oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i
pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.
PREMIERA: W KAŻDY CZWARTEK, OD 2 KWIETNIA, 21:00
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź