Tarta czekoladowa z wiśniami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
Przygotowanie:
Ciasto:
300 g przesianej mąki pszennej
80 g drobnego cukru
250 g miękkiego masła
2 żółtka
filiżanka mielonych migdałów
Nadzienie:
600 g czekolady
400 g masła
2 jajka
8 żółtek
120 g cukru
Przygotowanie:
Mielone migdały, masło, mąkę i żółtka zmiksować w robocie. Przełożyć na stolnicę i zagnieść. Zawinąć w folię, schłodzić, a potem rozwałkować podsypując mąką. Przełożyć ciasto do formy, obciążyć i piec przez 15-20 minut w temperaturze 180°C. Czekoladę i masło stopić w kąpieli wodnej. Mieszając dodać jajka, żółtka i cukier. Dodać wiśnie. Przelać nadzienie na upieczony wcześniej spód. Piec przez 30-40 minut w temperaturze 175°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W