Szaszłyki z tofu z azjatyckim dressingiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Składniki:
tofu pokrojone w kostkę
Dressing:
łyżka sosu albo pasty chili
2 łyżki soku z limetki
łyżka sosu rybnego
łyżka cukru palmowego
2 łyżki bulionu jarzynowego
natka pietruszki albo kolendry
Przygotowanie:
Wymieszać składniki dressingu. Dodać tofu i marynować przez pół godziny. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie, żeby się nie paliły. Nadziać na nie tofu. Piec szaszłyki na grillu przez minutę z każdej strony. Przybrać natką pietruszki albo kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W