Sos z borówek amerykańskich
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Przygotowanie:
Składniki:4 szklanki borówek, świeżych lub mrożonych
½ szklanki cukru
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżka skrobi kukurydzianej wymieszana z dwiema łyżkami zimnej wody
Przygotowanie:
Borówki, cukier i sok z cytryny podgrzewać w rondlu przez 5 minut. Kiedy owoce zmiękną i powstanie dużo płynu, dodać wanilię i mieszając wlać skrobię. Gotować przez minutę mieszając.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W