Sól limonkowa z chilli
Oceń przepis:
Składniki:
- 1 duża papryczka chilli
- ½ szklanki soli morskiej w płatkach
- drobno starta skórka z 2 limonek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Usuń nasionka z papryczki, miąższ drobno posiekaj. Na sól zetrzyj skórkę z limonki. Przełóż wszystko do moździerza i rozetrzyj na gładką masę.
Jeśli chcesz przechowywać sól, wysusz ją w piekarniku rozgrzanym do 150°C . Zajmie to 30 min.
Jeśli chcesz przechowywać sól, wysusz ją w piekarniku rozgrzanym do 150°C . Zajmie to 30 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W