Puree z marchwi i selera
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Przygotowanie:
Składniki:
2 szalotki
2 łyżki masła
4 średnie marchewki
seler
2 miarki bulionu warzywnego
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
W rondlu rozpuszczamy dwie łyżki masła. Smażymy na nim pokrojone w plasterki szalotki. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchew. Na koniec obrany i pokrojony seler. Całość przyprawiamy solą i pieprzem i zalewamy bulionem warzywnym. Jeśli trzeba dolewamy wodę, chodzi o to, żeby warzywa były zanurzone w płynie. Gotujemy je do miękkości. Następnie odcedzamy warzywa, ale nie wylewamy wody z gotowania. Odcedzone warzywa umieszczamy w mikserze, dolewamy odrobinę wody z ich gotowania i miksujemy. Gotowe puree podajemy w salaterce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W