Pomidory z pieczoną jagnięciną i burakiem liściowym

Pomidory z pieczoną jagnięciną i burakiem liściowym
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Doskonałe trio (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
250 – 300 g resztek pieczonej jagnięciny z sosem
3 gałązki tymianku
pęczek buraków liściowych
2 pomidorki koktajlowe
8 małych pomidorów Roma
oliwa extra vergine
sól

Przygotowanie:
Rozgrzejcie piekarnik do temp. 200 stopni C. Zostawcie pomidory w całości. Posypcie je solą i tymiankiem oraz skropcie oliwą. Włóżcie je do naczynia żaroodpornego i pieczcie w temp.200 stopni przez 10- 15 min, aż skórki zaczną pękać. Oddzielcie łodygi od liści buraków liściowych. Przekrójcie łodygi na pół. Przetnijcie większe cząstki. Blanszujcie łodygi, aż zmiękną. Odstawcie je na bok.
Podgrzejcie pieczoną jagnięcinę w sosie własnym. Przełóżcie łodygi buraka liściowego na patelnię razem z jagnięciną. Dodajcie upieczone pomidory i liście buraka. Doprawcie potrawę, kiedy liście zmiękną.


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA