Placuszki z jagodami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 54)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 2 filiżanki mąki z dodatkiem środka spulchniającego
- 2 jajka
- ćwierć filiżanki drobnego cukru
- 2 i pół filiżanki mleka
- 250 g jagód
- łyżeczka sody oczyszczonej
- masło
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z mąki, sody, jajek, cukru i mleka przygotować gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny. Dodać jagody. Smażyć placuszki na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Podawać z lodami, bitą śmietaną, jagodami i cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W