Naleśniki z kaczką po pekińsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend dzień matki
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Przygotowanie:
Składniki:
1 upieczona kaczka po pekińsku
½ słoika sosu hoi sin
½ słoika sosu śliwkowego
3 opakowania chińskich naleśników
1 pęczek dymki pokrojonej w 10 cm paski
2 ogórki
1 pęczek kolendry, umytej i posiekanej
Przygotowanie:
Mięso kaczki oddzielić od kości i pokroić w 15 cm paski, zostawiając chrupką skórkę. Ogórki obrać, podzielić wzdłuż na cztery, usunąć nasiona i pokroić w 10cm słupki. Oba sosy wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć łyżeczkę sosu. Dodać dymkę, ogórek, mięso, posypać kolendrą. Zwinąć tak, żeby wystawały składniki. Podawać z resztą sosu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W