Miętowa limoniada
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.114)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
Składniki:
- 8 szklanek zimnej wody
- 1 szklanka soku z limonki i skórka starta z tych limonek
- 1/2 szklanki miodu lub 2 szklanki cukru
- 1 lub 2 duże garści świeżych liści mięty
- 1/4 łyżeczki soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki przełożyć do dużego dzbanka i zmiksować na puree ręcznym blenderem. Można też drobno zmielić miętę i wymieszać z pozostałymi składnikami albo je zmiksować w mniejszym mikserze lub robocie kuchennym przed połączeniem wszystkiego w dzbanku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W