Meksykańska marynata

Meksykańska marynata
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Przygotowanie:

Składniki:
3 drobno posiekane czerwone papryczki chili
4 posiekane ząbki czosnku
2 łyżki mielonego kminu rzymskiego
2 łyżki świeżego lub 2 łyżeczki suszonego oregano
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
sok z jednej cytryny
2 łyżki oliwy

Przygotowanie:
Chili, czosnek, kmin, oregano i sól utrzeć w moździerzu. Dodać pieprz, sok z cytryny i oliwę. Wymieszać. Do przygotowania marynaty można użyć robota kuchennego.


© Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA