Meksykańska marynata
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Przygotowanie:
Składniki:3 drobno posiekane czerwone papryczki chili
4 posiekane ząbki czosnku
2 łyżki mielonego kminu rzymskiego
2 łyżki świeżego lub 2 łyżeczki suszonego oregano
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
sok z jednej cytryny
2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Chili, czosnek, kmin, oregano i sól utrzeć w moździerzu. Dodać pieprz, sok z cytryny i oliwę. Wymieszać. Do przygotowania marynaty można użyć robota kuchennego.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W