Kury kornwalijskie w winie
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Przygotowanie:
Składniki:
4 kury kornwalijskie (średnio po jednej na osobę)
½ miarki mąki
4 grube plastry bekonu
2 miarki białego wina
czosnek
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Bekon obsmażamy na głębokiej patelni. Kury obtaczamy w mące. Doprawiamy je solą i pierzem. Następnie smażymy je na tłuszczu wytopionym z bekonu. Kiedy się „zezłocą” wyjmujemy je z patelni i wlewamy na nią wino. Dodajmy obrane ząbki czosnku. Dolewamy miarkę wody. I przekładamy do patelni kury. Przykrywamy naczynie i dusimy mięso na wolnym ogniu przez 20 minut. Powinno być do połowy zanurzone w sosie. Po tym czasie wyjmujemy kury z patelni i redukujemy nieco sos. Kury podajemy z sosem i posypujemy je pokrojonym usmażonym bekonem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W