Kanapka ze stekiem

Kanapka ze stekiem
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Wyprawy po przyprawy (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:

2 łyżki sosu rybnego
2 steki z antrykotu, rostbefu lub polędwicy (à 150 g)
1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
2 łyżki oliwy lub oleju do smażenia
1 mała bagietka

Sałatka:
½ ogórka
1 marchew
garść rzodkiewek
garść naci kolendry
1 łyżka sosu rybnego
sok z 1 limonki

Przygotowanie:

1. Pieprz grubo utłuc w moździerzu.
2. Mięso włożyć do miski, polać sosem rybnym, posypać połową pieprzu i odstawić na 15 minut.
3. Przygotować sałatkę: marchew obrać, ogórek i marchew zestrugać w długie wstążki, rzodkiewki pokroić na plasterki, warzywa wrzucić do miski, polać sosem rybnym i sokiem z limonki, dorzucić porwaną nać kolendry, wymieszać.
4. Rozgrzać na patelni tłuszcz, włożyć mięso, posypać resztą pieprzu i smażyć na dużym ogniu po minucie z obu stron. Odłożyć mięso na 3 minuty.
5. Bagietkę przekroić w poprzek na pół i naciąć wzdłuż. Mięso pokroić w poprzek włókien na grube plasterki.
6. Nałożyć w bułkę lub między połówki bułki porcje sałatki i mięsa i podawać.


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA