Kanapka ze stekiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wyprawy po przyprawy (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:2 łyżki sosu rybnego
2 steki z antrykotu, rostbefu lub polędwicy (à 150 g)
1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
2 łyżki oliwy lub oleju do smażenia
1 mała bagietka
Sałatka:
½ ogórka
1 marchew
garść rzodkiewek
garść naci kolendry
1 łyżka sosu rybnego
sok z 1 limonki
Przygotowanie:
1. Pieprz grubo utłuc w moździerzu.
2. Mięso włożyć do miski, polać sosem rybnym, posypać połową pieprzu i odstawić na 15 minut.
3. Przygotować sałatkę: marchew obrać, ogórek i marchew zestrugać w długie wstążki, rzodkiewki pokroić na plasterki, warzywa wrzucić do miski, polać sosem rybnym i sokiem z limonki, dorzucić porwaną nać kolendry, wymieszać.
4. Rozgrzać na patelni tłuszcz, włożyć mięso, posypać resztą pieprzu i smażyć na dużym ogniu po minucie z obu stron. Odłożyć mięso na 3 minuty.
5. Bagietkę przekroić w poprzek na pół i naciąć wzdłuż. Mięso pokroić w poprzek włókien na grube plasterki.
6. Nałożyć w bułkę lub między połówki bułki porcje sałatki i mięsa i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W