Jogurtowa panna cotta z granatami i migdałami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 22)
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- pół filiżanki mleczka migdałowego
- laska wanilii albo pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 2 łyżeczki agaru
- półtorej filiżanki niesłodzonego jogurtu z owczego mleka
- pestki granatu
- pół filiżanki posiekanych migdałów
- łyżka syropu z agawy
- mięta do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mleko z wanilią podgrzać w rondelku. Włożyć agar i mieszać, aż się rozpuści. Ostudzić, dodać jogurt i syrop z agawy. Przelać do czarek i wstawić do lodówki, żeby masa stężała. Przed podaniem udekorować migdałami wymieszanymi z pestkami granatu i listkami mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W