Jajka po szkocku w polencie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Przygotowanie:
Składniki:4 ugotowane jajka
200 g surowych kiełbasek, najlepiej toskańskich
1 jajko
50 ml mleka
100 g bułki tartej
1 łyżka polenty
olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
Przygotowanie:
Ugotowane jajka okleić mięsem wyjętym z kiełbasek. Za pomocą folii spożywczej uformować z jajek i mięsa kule. Włożyć do lodówki, żeby stężały. Surowe jajko roztrzepać z mlekiem. Jajka oklejone mięsem obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej i polencie. Smażyć na głębokim tłuszczu rozgrzanym do 170˚C przez 7 minut, aż do zrumienienia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W