Guacamole

Guacamole
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.20
Seria kulinarna:
Ideał 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba
Ilość osób:
8

Przygotowanie:

Składniki:
3 awokado, przekrojone na pół i wypestkowane
mały pęczek kolendry, drobno posiekany razem z łodyżkami
½ czerwonej cebuli, drobno posiekanej
2 pomidory, pokrojone
½ papryczki jalapeño, drobno posiekanej z pestkami
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 limonki
chipsy z tortilli kukurydzianej do podania

Przygotowanie:
Awokado wybrać łyżką ze skórki, przełożyć do miski, rozetrzeć widelcem (można to zrobić w moździerzu). Dodać kolendrę, cebulę i pomidory. Doprawić szczyptą soli, dodać chili i olej. Dodać sok wyciśnięty z limonek (niekoniecznie cały). Odstawić na 15 minut, ewentualnie doprawić raz jeszcze przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA