Dressingi do ostryg
Oceń przepis:
Przygotował:
Sophie Dahl
- Seria kulinarna:
- Apetyczna panna Dahl (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Przygotowanie:
Dressing szalotkowy:
2 drobno posiekane szalotki
2 łyżki czerwonego octu winnego
sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
Dressing Krwawa Mary:
150 ml soku pomidorowego
łyżeczka świeżo startego chrzanu
odrobina sherry
½ łyżeczki soli selerowej
odrobina sosu worcestershire
kilka kropel tabasco
ostrygi, cytryna pokrojona na cząstki i sos tabasco do podania jako dodatki do ostryg
Przygotowanie:
Dressing szalotkowy: wymieszaj w misce posiekane szalotki z czerwonym octem winnym. Dopraw morską solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odstaw na bok.
Dressing Krwawa Mary:
Zmieszaj wszystkie składniki i odstaw na bok. Przelej dressingi do miseczek i podaj do ostryg ułożonych w muszlach na lodzie. Obok ułóż pokrojoną cytrynę i podaj sos tabasco.
© Sophie Dahl
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W