Dresing marchewkowo-imbirowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 1 duża marchewka, ugotowana i obrana
- 75 ml oliwy
- 100-275 ml wody
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- sól
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżka + 1 łyżeczka świeżego imbiru, startego
- ¼ łyżeczki czosnku, startego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
1 duża marchewka, ugotowana i obrana
75 ml oliwy
100-275 ml wody
2 łyżki soku pomarańczowego
sól
1 łyżka syropu z agawy
1 łyżka + 1 łyżeczka świeżego imbiru, startego
¼ łyżeczki czosnku, startego
Zmiksuj marchewkę na puree. Dopraw solą, syropem z agawy, imbirem i czosnkiem. Mieszaj ręcznym mikserem. Dodawaj powoli wodę i oliwę, aż dresing będzie miał gładką, jednolitą konsystencję.
Podawaj do sałatki z warzyw korzeniowych i łososia.
75 ml oliwy
100-275 ml wody
2 łyżki soku pomarańczowego
sól
1 łyżka syropu z agawy
1 łyżka + 1 łyżeczka świeżego imbiru, startego
¼ łyżeczki czosnku, startego
Zmiksuj marchewkę na puree. Dopraw solą, syropem z agawy, imbirem i czosnkiem. Mieszaj ręcznym mikserem. Dodawaj powoli wodę i oliwę, aż dresing będzie miał gładką, jednolitą konsystencję.
Podawaj do sałatki z warzyw korzeniowych i łososia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W