Składniki:
- laska wanilii
- 600 ml śmietany
- 8 żółtek
- pół filiżanki cukru
- łyżka cukru do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować śmietanę z laską wanilii. Odstawić na 2 minuty. Żółtka wymieszać z cukrem starając się nie wbijać w nie powietrza. Mieszając powoli wlewać śmietanę. Przygotowaną masę przelać do miseczek. Rozgrzać piekarnik do 160°C. Piec krem przez godzinę w kąpieli wodnej. Schłodzić przez 3 -4 godziny w lodówce. Każdą porcję posypać cukrem i skarmelizować go za pomocą palnika.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W