Boudin blanc z grzybami
Oceń przepis:
Składniki:
- 200 g piersi z kurczaka
- 3 białka
- sól
- pieprz
- 200 ml śmietany
- 2 kromki pszennego chleba
- 50 ml mleka
- 150 g mieszanych grzybów
- 2 opakowania egzotycznych grzybów
- 2 duże pieczarki
- 60 ml oliwy
- 25 g masła
- sól
- świeżo mielony biały pieprz
- 2 pokrojone ząbki czosnku
- 2 łyżki natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Grzyby pokroić na spore kawałki. Chleb namoczyć w mleku. Odcisnąć. Kurczaka pokroić i zmiksować, przyprawiając szczyptą soli. Dodać białka. Utrzeć na gładką masę. Zmniejszyć obroty. Stopniowo wlewać śmietanę. Dodać chleb. Miksować przez 30 sekund. Przełożyć masę do worka cukierniczego z długą końcówką. Napełnić owcze jelita. Związać je formując 4-6-centymetrowe kiełbaski. Włożyć kiełbaski do garnka. Zalać zimną wodą. Gotować na małym ogniu. Przed wyjęciem z wody odstawić na 5 minut. Odcedzić i osuszyć. Kiedy kiełbaski ostygną, usunąć skórkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć kiełbaski przez 2-3 minuty. Zdjąć z patelni. Zwiększyć płomień. Dołożyć odrobinę masła. Wrzucić grzyby. Smażyć po 3 minuty z każdej strony. Posypać solą, pieprzem i natką pietruszki. Dołożyć kiełbaski i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W