Bok choy z imbirem

Bok choy z imbirem
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotowanie:

Składniki:
6 średnich główek bok choy
2 łyżeczki oleju sezamowego
2 łyżeczki drobno startego imbiru
¼ łyżeczki soli

Do podania opcjonalnie:
1 łyżka ziaren czarnego sezamu


Przygotowanie:
Bok choy pokroić wzdłuż na ćwiartki. Włożyć do dużego rondla z olejem, imbirem, solą. Dodać ¼ szklanki wody. Przykryć i dusić na dużym ogniu, aż liście zmiękną, ale pozostaną zielone – około 3-4 minut. Przełożyć na półmisek, posypać sezamem.


© Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA