Bok choy z imbirem
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Składniki:6 średnich główek bok choy
2 łyżeczki oleju sezamowego
2 łyżeczki drobno startego imbiru
¼ łyżeczki soli
Do podania opcjonalnie:
1 łyżka ziaren czarnego sezamu
Przygotowanie:
Bok choy pokroić wzdłuż na ćwiartki. Włożyć do dużego rondla z olejem, imbirem, solą. Dodać ¼ szklanki wody. Przykryć i dusić na dużym ogniu, aż liście zmiękną, ale pozostaną zielone – około 3-4 minut. Przełożyć na półmisek, posypać sezamem.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W