Minimalist Baker

Minimalist Baker

Dana Shultz

Wydawca: Wydawnictwo Pascal

Minimalist Baker

Prosto, smacznie, wegańsko
Książka polecana przez samą Jadłonomię! 
Kiedy w 2012 roku Dana Shultz założyła blog Minimalist Baker, nie przypuszczała nawet, że jej proste roślinne przepisy zachwycą ludzi na całym świecie. Wielkie serce, talent i przede wszystkim kulinarna pasja pokazały, że gotować można szybko, pysznie i… zdrowo!

Znajdziesz tu 101 prostych do przygotowania, smacznych i – co najważniejsze – minimalistycznych przepisów. Idealne na pyszne śniadanie, romantyczną kolację, piknikowy wypad poza miasto, szybki lunch w pracy czy rodzinny obiad. Urzekną nie tylko wegan, ale i tych, którzy kochają jeść, a nie mają zbyt wiele czasu.

O Minimalist Baker:
Dana wraz z mężem założyli bloga w 2012. Od początku, stroną kreatywną i kulinarną zajmowała się Dana – wymyśla przepisy, gotuje, robi zdjęcia i pisze o smacznych odkryciach. Natomiast John zajmuje się tą techniczną stroną – projektuje, koduje i rozwija stronę. Mieszkają w Portland w stanie Oregon, gdzie zachwycają się kawą, winami i innymi smakami. Uwielbiają podróże.

Rekomendacje:

Najpierw były proste przepisy na blogu. Potem do receptur dołączały coraz piękniejsze zdjęcia. Aż wreszcie ukazała się książka, która podbiła serca ludzi na całym świecie. Każde danie zaostrza apetyt, a co najlepsze – wszystkie te potrawy są wegańskie, bezglutenowe i dziecinnie proste do przygotowania.

Marta Dymek, autorka książki i bloga Jadłonomia

Świetna książka, nowoczesne przepisy, a na dodatek autorzy z serca kulinarnej rewolucji, czyli Portland. Nie jedliście jeszcze wegańskiego popcornu lub hipisowskich płatków śniadaniowych? Dzięki Minimalist Baker nie tylko je zjecie, ale i zrobicie sami.

Monika Brzywczy, redaktor naczelna magazynu „Usta

To książka dla wszystkich, którzy kochają jeść aromatyczne dania, bez względu na dietę czy kulinarne przyzwyczajenia. Myślisz, że kuchnia roślinna ogranicza się do miski zielonej sałaty? Koniecznie chwyć po tę książkę – burczenie w brzuchu gwarantowane nawet u mięsożercy. Buritto, curry i burgery, na których widok trudno nie zgłodnieć.

Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych „Warzywo” i „Ziarno

„Przystępna, pełna ciekawych przepisów książka dla głodnych kucharzy, który w swojej lodówce nie mają już jajek ani śmietany.”

Joy Wilson, autorka bloga Joy The Baker i książki kulinarnej

„Miłość do jedzenia widać na każdej stronie tej książki.”

Laura Wright, autorka nagradzanego bloga The First Mess

„Ta książka to świetne źródło przepisów bezglutenowych i roślinnych również dla osób lubujących się w mięsie! Często sięgam po ser dla jego smaku, ale równie chętnie gotuję z książki Dany”.

Sara Forte, autorka bloga The Sprouted Kitchen i książek kulinarnych

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA