Tańce wokół stołu

Tańce wokół stołu

Piotr Adamczewski

Wydawca: Videograf II

Tańce wokół stołu

„Tańce wokół stołu” to kolejna książka wytrawnego znawcy polskiej kuchni, autora licznych poradników i przewodników o tematyce kucharskiej. Opatrzona ilustracjami publikacja stanowi cenne źródło informacji o rodowodzie wielu potraw i kulinarnych modach. Autor przedstawia m.in. historię chleba, ryżu, ziemniaka, sera, herbaty, kawy, pomidora. Opowiada o polskich tradycjach kulinarnych, biesiadowaniu i celebrowaniu świąt. Czytelnik znajdzie tu też porady dotyczące doboru naczyń i sztućców, czy sposobów nietypowych potraw.

Nota o autorze:
Piotr Adamczewski – dziennikarz, krytyk kulinarny „polityki”; autor kilku książek kucharskich: Wielki świat od kuchni, Rodaku, czy ci nie żal, Krwawa historia smaku; współautor siedmiu przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Pracował jako reporter w nieistniejącym już „Sztandarze Młodych”; potem był sekretarzem redakcji w tygodnikach „Kulisy”, „Kultura” i „Polityka”, gdzie od 10 lat prowadzi rubrykę Za stołem.

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA