Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

seria podróżniczo-poradnikowa, Polska, 2015, 12 x 25


Sympatyczny i niezwykle uzdolniony młody szef kuchni francuskiego pochodzenia David Gaboriaud powraca w nowym sezonie swojego programu. Tym razem prowadzący zabierze widzów na zagraniczne, kulinarne wojaże na północ i wschód Europy!

Można mówić o kuchni europejskiej z polskiej perspektywy, ale znacznie lepiej mówić o niej wyjeżdżając do rozmaitych europejskich krajów. I tak też robi David w trzecim sezonie swojego programu. Tym razem program został nagrany w krajach bałtyckich i skandynawskich. Prowadzący przedstawia kulturę kulinarną oraz atrakcje turystyczne m.in. Danii i Szwecji.

Odwiedzi m.in. Kopenhagę, Goteborg, Oslo, Wilno, Rygę oraz Tallin. Na swojej drodze odkryje ciekawe miejsca związane z kuchnią i nie tylko. Aktywnie spędzi czas: będzie latał samolotem, skorzysta z nart wodnych i poczuje się jak skoczek narciarski na skoczni Holmenkollen.

W każdym odcinku będzie nie tylko gotował dwie potrawy inspirując się lokalnymi i sezonowymi składnikami, ale pozna również charakterystykę miejscowej kuchni: od duńskich kanapeczek smorrebrod, przez wieloryba w Norwegii, po pieczenie chleba na Łotwie.

David Gaboriaud - Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce, kucharz z zamiłowania. Organizator wielu warsztatów i imprez kulinarnych, propagator slow food - idei celebrowania i delektowania się posiłkami. Swoją niespożytą energią zaraża innych do gotowania.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Inne programy prowadzącego

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA