Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

(Cheese Slices 7), seria dokumentalna, Australia, 2014, 8 x 30


Odkrywanie głębi smaków zawartych w dobrze zrobionym serze jest jak odkrycie kolorowej telewizji po latach oglądania czarno-białego obrazu - tak mówi Will Studd, prowadzący serii.

"Ser w plasterkach" to wyprawa w poszukiwaniu smaków i aromatów, historii i tradycji. Każdy, kto ma słabość do serów, pokocha tę fascynującą, zabawną i inspirującą podróż po całym świecie, w którą zabiera widzów Will Studd.

Will Studd, znany jako Cheese Master, stoi na czele australijskiego przemysłu serowarskiego od początku lat osiemdziesiątych ubiegłego stulecia. Jego zainteresowanie serami zaczęło się jeszcze 10 lat wcześniej w Londynie, gdzie otworzył sieć sklepów delikatesowych o nazwie Relish. W 1981 roku przeniósł się do Australii, gdzie jako dystrybutor i sprawozdawca mediowy miał duży wkład w rozwój przemysłu serowarskiego. Studd jest członkiem Francuskiego Stowarzyszenia Serowarskiego i jest wspólnikiem w Richmond Hill Café, a także Cheese Larder and the Calendar Cheese Company. Był również prezesem Australian Specialist Cheesemakers' Association. Jest autorem uhonorowanej wieloma nagrodami książki "Chalk and cheese" - przewodnika po świecie serów, zawierającego porady dotyczące kupowania i serwowania

PREMIERA: OD WTORKU, 24 LISTOPADA, 22:05

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA