Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
Ser w plasterkach
"Odkrywanie głębi smaków zawartych w dobrze zrobionym serze jest jak odkrycie kolorowej telewizji po latach oglądania czarno-białego obrazu." Will Studd Ser w plasterkach to wyprawa w poszukiwaniu smaków i aromatów, historii i tradycji. Jeśli masz słabość do serów to pokochasz tę fascynującą, zabawną i inspirującą podróż po Europie, Australii, Irlandii i Stanach Zjednoczonych, w którą zabierze Cię Mistrz Serowy Will Studd. Jedzenie serów nigdy już nie będzie takie samo!
Zastanawiało Cię kiedyś dlaczego w serze są dziury? A może ciekawy jesteś dlaczego sery mają swój charakterystyczny zapach, czemu jedne są kremowe a inne twarde i kruche?
Teraz masz szansę poznać tajniki świata serów. "Ser w plasterkach" otwiera drzwi do piwnic, w których dojrzewają sery takie jak Tallegio czy Gorgonzola, zabiera w niezapomnianą podróż po oryginalnym włoskim targu serowym i zdradza wiele tajemnic producentów serów, które do tej pory znali tylko nieliczni. Różnica między serem Camembert a Brie przestanie być enigmą, a Parmigiano Reggiano, Grand Padano i Pecorino Toscano zaczną się w końcu jawić jako zupełnie inne sery.
Will Studd, znany jako Cheese Master, stoi na czele australijskiego przemysłu serowarskiego od początku lat osiemdziesiątych ubiegłego stulecia. Jego zainteresowanie serami zaczęło się jeszcze 10 lat wcześniej w Londynie, gdzie otworzył sieć sklepów delikatesowych o nazwie Relish. W 1981 roku przeniósł się do Australii, gdzie jako dystrybutor i sprawozdawca mediowy miał duży wkład w rozwój przemysłu serowarskiego.
Studd jest członkiem Francuskiego Stowarzyszenia Serowarskiego i jest wspólnikiem w Richmond Hill Café, a także Cheese Larder and the Calendar Cheese Company. Był również prezesem Australian Specialist Cheesemakers' Association. Jest autorem uhonorowanej wieloma nagrodami książki "Chalk and cheese" - przewodnika po świecie serów, zawierającego porady dotyczące kupowania i serwowania serów.
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź