Uniwersalny sos morelowy z chili
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Przygotowanie:
Składniki:500 gramów moreli
1 szklanka cukru
1 szklanka wody
3 łyżeczki świeżo startego imbiru
3 pokrojone ząbki czosnku
1 łyżeczka przyprawy „5 smaków”
2 łyżeczki sosu sojowego
½ łyżeczki soli
¼ szklanki octu ryżowego
skórka starta z jednej cytryny
1 pokrojona czerwona papryczka chili
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w rondlu. Gotować 10 -15 minut. Następnie przełożyć do robota kuchennego. Zmiksować. Ostudzić, przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Sos można stosować jako dip, glazurę do pieczenia lub sos do duszenia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W