Uniwersalny sos morelowy z chili

Uniwersalny sos morelowy z chili
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotowanie:

Składniki:
500 gramów moreli
1 szklanka cukru
1 szklanka wody
3 łyżeczki świeżo startego imbiru
3 pokrojone ząbki czosnku
1 łyżeczka przyprawy „5 smaków”
2 łyżeczki sosu sojowego
½ łyżeczki soli
¼ szklanki octu ryżowego
skórka starta z jednej cytryny
1 pokrojona czerwona papryczka chili
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w rondlu. Gotować 10 -15 minut. Następnie przełożyć do robota kuchennego. Zmiksować. Ostudzić, przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Sos można stosować jako dip, glazurę do pieczenia lub sos do duszenia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA