Szaszłyki z tofu i warzyw
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 21)
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- paczka wędzonego tofu pokrojonego w kostkę o boku 3 cm
- pokrojona papryka
- cukinia pokrojona w plastry
- 4 łyżki tamari
- łyżeczka startego imbiru
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- łyżka mirin
- garść natki kolendry do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nabijać na przemian tofu, paprykę i cukinię. W miseczce wymieszać tamari, olej sezamowy i imbir. W ¾ przygotowanego sosu zamarynować szaszłyki. Piec na grillu albo smażyć przez minutę z każdej strony. Przełożyć na talerz, polać resztą sosu i przybrać natką kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W