Szaszłyki

Szaszłyki
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 21)
Trudność:
łatwe

Przygotowanie:


Mięso i marynata:
cztery 180-gramowe polędwiczki jagnięce
łyżka mielonego uprażonego kminu
2 łyżki posiekanego rozmarynu
3 rozgniecione ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
łyżka pieprzu

Dodatki:
32 kawałki czerwonej cebuli
16 kawałków żółtej papryki
16 kawałków czerwonej papryki
8 liści laurowych
8 ząbków czosnku
cytryna
8 patyczków do szaszłyków namoczonych w wodzie z octem

Przygotowanie:
Każdą polędwiczkę przekroić na 8 części. Wymieszać kmin, rozmaryn, czosnek, pieprz i oliwę. Polać mięso przygotowaną marynatą i odstawić na godzinę do lodówki. Na patyczki naprzemiennie nabijać liście laurowe, ząbki czosnku, cebulę żółtą i czerwoną paprykę oraz kawałki mięsa. Zakończyć liściem laurowym. Przyprawić solą i grillować przez 2-3 minuty z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny.


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA