Przygotowanie:
Mięso i marynata:
cztery 180-gramowe polędwiczki jagnięce
łyżka mielonego uprażonego kminu
2 łyżki posiekanego rozmarynu
3 rozgniecione ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
łyżka pieprzu
Dodatki:
32 kawałki czerwonej cebuli
16 kawałków żółtej papryki
16 kawałków czerwonej papryki
8 liści laurowych
8 ząbków czosnku
cytryna
8 patyczków do szaszłyków namoczonych w wodzie z octem
Przygotowanie:
Każdą polędwiczkę przekroić na 8 części. Wymieszać kmin, rozmaryn, czosnek, pieprz i oliwę. Polać mięso przygotowaną marynatą i odstawić na godzinę do lodówki. Na patyczki naprzemiennie nabijać liście laurowe, ząbki czosnku, cebulę żółtą i czerwoną paprykę oraz kawałki mięsa. Zakończyć liściem laurowym. Przyprawić solą i grillować przez 2-3 minuty z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W