Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 5 ząbków czosnku
- 4 gałązki świeżego rozmarynu
- 1/3 miarki musztardy dijońskiej *
- dwie polędwiczki wieprzowe
- 4 plastry boczku
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
3 ząbki czosnku wrzucamy do brytfanny. Układamy w niej 3 gałązki rozmarynu tworząc rodzaj rusztu, na którym ułożymy zamarynowane polędwiczki. Przygotowujemy marynatę. Kroimy dwa ząbki czosnku. Siekamy listki z czwartej gałązki rozmarynu. Przekładamy składniki do miseczki i dodajemy do niej musztardę dijońską. Doprawiamy marynatę świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy. Polędwiczki umieszczamy w torebce strunowej, dodajemy do niej marynatę i przez godzinę schładzamy mięso w lodówce. Po tym czasie układamy polędwiczki na sznurku wędliniarskim i każdą dekorujmy dwoma plastrami boczku. Całość związujemy. Przekładamy polędwiczki na ruszt z rozmarynu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury stu dziewięćdziesięciu stopni Celsjusza.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W