Odświętna kawa
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
Przygotowanie:
Składniki:1 szklanka białego cukru
1 szklanka brązowego cukru
2 szklanki wody
2 kawałki kory cynamonowej
6 goździków
1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 szklanka drobno mielonej kawy
2 szklanki wódki
Do podania:
zaparzone espresso
bita śmietana
cynamon
Przygotowanie:
Oba rodzaje cukru wsypać do rondla. Wlać wodę. Dodać cynamon i goździki. Laskę wanilii przekroić, wyskrobać nasionka i dodać razem ze strąkiem lub wlać ekstrakt. Podgrzewać przez 5 minut mieszając do rozpuszczenia cukru. Zgasić ogień. Wsypać kawę, zamieszać. Wlać wódkę. Odstawić na 5 minut. Przecedzić. Podawać z espresso, bitą śmietaną i cynamonem.
@Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W