Negroni i Aperol Spritz
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki negroni:
30 ml „Campari”
30 ml dżinu
30 ml czerwonego wermutu
1 plasterek pomarańczy
lód
Składniki Aperol Spritz:
30 ml aperolu
120 ml prosecco
1 plasterek pomarańczy
lód
Przygotowanie Negroni:
Do szklanki wrzuć plasterek pomarańczy, wrzuć lód, wlej trzy alkohole, wymieszaj i podaj.
Przygotowanie Aperol Spritz:
Do kieliszka do wina wrzuć plasterek pomarańczowy, wrzuć lód, wlej aperol, dopełnij prosecco i podawaj.
© 2012 Fabrizio Carro
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W