Imbirowe biscotti
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Przygotowanie:
Składniki:½ szklanki drobno pokrojonego imbiru kandyzowanego
2 ½ szklanki mąki ze środkiem spulchniającym
1 1/3 szklanki drobnego cukru
1 łyżeczka mielonego suszonego imbiru
3 jajka
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 °C. Imbir kandyzowany, mąkę, cukier i imbir mielony wsypać do dużej miski. Wymieszać. Dodać jajka i szybko zagnieść ciasto. Przełożyć je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i lekko zwilżonymi palcami uformować na środku szeroki, płaski bochenek. Ciasto rozleje się podczas pieczenia na boki, dlatego należy pozostawić wolne miejsce.
Piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Następnie pokroić na cienkie kromki, ułożyć je w jednej warstwie na dużej blaszce i piec w 140°C przez 15 minut.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W